MOJ BRAT JE AUTIST

MOJ BRAT JE AUTIST

MOJ BRAT JE AUTIST

45,00 kn
  • Kategorija: Čitaj mi
  • Autor: J. Moore-Mallinos, M. Fabrega

Opis

Svrha je ove knjige priznati učestalost autizma medu djecom i prepoznati neke stvarnosti koje mogu iskusiti djeca s autizmom i njihove obitelji - osobito njihova braća i sestre.

Ova knjiga pruža nam priliku da razmotrimo neke izazove koje može iskusiti brat ili sestra autističnog djeteta redovito i medu vršnjacima.
Postoji nada da će ova knjiga promicati bolje razumijevanje i prihvaćanje djece kojoj je dijagnosticiran autizam kao i poteškoća s kojima se moraju suočiti njihova braća i sestre. Mnoga braća i sestre djece s autizmom često dijele zajedničke brige i slične izvore stresa, uključujući strah od toga da će postati predmet zadirkivanja i ismijavanja među vršnjacima te proživljavaju osjećaje stida, frustriranosti pa čak i ljutnje prema autističnim oblicima ponašanja toga djeteta. Neka djeca mogu također osjetiti određenu razinu ozlovoljenosti i zamjeraju roditeljima i/ili nastavnicima, vjerujući kako ona ne primaju jednaku količinu pažnje kao njihov brat ili sestra s autizmom i kako se prema njima, stoga, ne odnosi pošteno.
Autizmom se smatra spektar poremećaja s karakterističnim oblicima ponašanja, od blagih do prilično teških koja se pojavljuju opetovano, lako se u određenoga pojedinca može pojaviti kombinacija karakteristika ponašanja koje se mogu svrstati unutar točno određenog tipa u rasponu od blagog do teškog, autizam je jedinstven za nečiju osobnost. Djeca kojoj se postavi dijagnoza u ranoj dobi ranije mogu imati koristi od specijaliziranih programa i obrazovanja i stoga se čini da, sveukupno gledajući, imaju znatno bolji ishod bolesti....

Podaci

Autor: J. Moore-Mallinos, M. Fabrega

Broj stranica: 32

Uvez: meki

Godina izdanja: 2009.

ISBN: 9789536989690

Dimenzije: 240 x 240 mm

Izdavač: Neretva

Kupci ove knjige kupili su i: